Doctorul Virgil Musta, avertisment. Când va veni al doilea val de coronavirus: „Atât va dura!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a transmis un avertisment pentru întreaga țară, precizând când se așteaptă ca în România să apară cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus.

Estimările specialiştilor în privința celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus iau în calcul factori variaţi, însă relaxarea măsurilor restrictive din ţară ar putea fi decisivă, potrivit medicului Virgil Musta.

Doctorul consideră că ne putem aştepta la o agravare semnificativă a numărului de infectări la o săptămână după relaxare.

„Eu cred că va fi acest al doilea val după vreo săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe.

Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala", a spus medicul Virgil Musta.

 

Apel la responsabilitatea românilor

 

Medicul Virgil Musta face apel la responsabilitatea populaţiei, de care depinde în cea mai mare măsură răspândirea noului coronavirus.

„Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut.

Important este să nu ne îmbolnăvim toţi deodată, pentru că în momentul acela nu vom mai face faţa ca spital şi atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respective", a mai spus Virgil Musta, pentru Opiniatimisoarei.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel