Cresc alarmant cazurile de COVID-19 în Europa: 132.274 de noi infecţii în Italia, peste 200.000 în Franţa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cazurile de COVID-19 cresc alarmant în toată Europa, dar mai ales în Franţa: în ultimele 24 de ore, potrivit ministrului Sănătăţii Francois Braun, peste 200.000 de noi infecţii au fost înregistrate zilnic.

 

 

Farmaciile din Franţa nu reuşesc să satisfacă cererea de teste.

Pentru francezi, acesta este al şaptelea val, primul în plină vară. Oraşul Lyon este deosebit de afectat.

Farmacistul Erwan Greaud explică: "De o săptămână, am observat o creştere a numărului de teste şi a numărului de cazuri pozitive, iar astăzi am făcut peste 30 de teste, în timp ce înainte făceam mult mai puţine... Sunt cazuri pozitive în fiecare zi, există aproape un pozitiv din doi. 50% dintre persoanele testate sunt pozitive, datele au crescut în mod vertiginos".

Autorităţile franceze, care exclud deocamdată restricţiile, recomandă folosirea măştilor - însă nu sunt obligatorii - mai ales în locurile aglomerate în interior şi în transportul public.

Cresc alarmant cazurile de COVID-19 în Europa

 

Cazurile de COVID-19 sunt în creştere şi în Germania, cu aproape 150.000 de cazuri pozitive pe zi, o cifră puţin mai mică decât cea înregistrată duminică, 3 iulie, în Regatul Unit, 154.557.

În Italia - conform datelor Ministerului Sănătăţii - 132.274 de noi infecţii cu COVID-19 au fost înregistrate marţi, 5 iulie, precum şi 94 de victime.

De cinci luni (era 8 februarie) nu au fost mai mult de 100.000 de cazuri pe zi.

Rata pozitivităţii creşte la 28,5%, cu 464.732 de teste efectuate.

 

Și în România crește numărul cazurilor.

Centrele de testare COVID vor fi redeschise, a anunţat ministrul sănătăţii, pe fondul dublării numărului de infectări cu coronavirus în ultima săptămână în România. 

Alexandru Rafila le recomandă celor care au simptome să meargă la medicul de familie. Ministrul sănătăţii aminteşte, de asemenea, că regulile de igienă trebuie respectate în continuare, iar purtarea măştii în spaţiile aglomerate asigură protecţie împotriva infectării.

Rafila: Centrele de testare COVID vor fi redeschise

 

„Nimeni nu impune nimic, sunt doar recomandări. Utilizarea măştii în spaţii închise sau în mijloacele de transport în comun şi evitarea aglomeraţiei sunt măsuri deja cunoscute, la fel ca şi igiena mâinilor. Autorităţile locale ar trebui să aibă vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun.

Şi încă un lucru extrem de important, să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Aerisirea este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii, nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare să aerisească spaţiile publice în care periodic sunt persoane în număr mare“, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi. 

 

Rafila: Numărul cazurilor s-a dublat în ultima săptămână în România 

 

Numărul cazurilor de COVID este în creştere în ţara noastră, aproape că s-a dublat în ultima săptămână, fiind înregistrate aproape 8.000 de noi infectări. Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că tulpina Omicron este în continuare dominantă în ţara noastră, însă nu exclude ca varianta BA.5 a virusului să existe şi la noi, în condiţiile în care se estimează că aceasta va deveni preponderentă la nivel internaţional. 

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că sunt luate în calcul două scenarii. Primul, vârful de infectări este posibil să aibă loc în perioada 7-10 august, iar a doua variantă arată că vârful de îmbolnăviri ar putea fi înregistrat spre finalul lunii august-începutul lunii septembrie.

„Un număr săptămânal de cazuri de circa 70.000, asta înseamnă 10.000 de cazuri pe zi. Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor confirma în acest fel. Discutăm de un virus foarte variabil şi la care principala caracteristică a lui din ultimul an de zile a fost modificarea transmisibilităţii, din fericire, cu scăderea patogenităţii şi sperăm ca acest lucru să se confirme şi în perioada următoare“, a mai spus Rafla.

132.274 de noi infecţii în Italia, peste 200.000 în Franţa

 

"Ne pregătim pentru o campanie de vaccinare, în toamnă, în care vom extinde vârsta pentru rapelul vaccinului anti-Covid", a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Internările la terapie intensivă au crescut cu 20 de unităţi si cele din secţiile obişnuite cu 355 de unităţi.

Regiunea cu cel mai mare număr de cazuri zilnice este Lombardia, cu 19.037 de noi cazuri pozitive. Luni au fost 36.282 de infectaţi.

"La jumătatea lunii iulie este prevăzută o scădere a curbei infecţiilor, nu vor fi noi restricţii", a informat subsecretarul italian al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, citat de Euronews.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel