COVID-19: Vaccinul de la Pfizer şi BioNTech este actualizat și oferă protecţie împotriva subvariantelor Omicron

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pfizer vede o scădere abruptă a vânzărilor de COVID în 2023 și își propune să consolideze portofoliul de produse
Pfizer vede o scădere abruptă a vânzărilor de COVID în 2023 și își propune să consolideze portofoliul de produse

Pfizer Inc. şi partenerul său german BioNTech au anunţat joi că vaccinul lor anti-COVID-19 ce a fost adaptat pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus a generat un puternic răspuns imunitar împotriva actualelor subvariante aflate în circulaţie, BA.5 şi BA.4, informează Reuters.

Potrivit celor două companii, datele medicale obţinute în urma unui studiu clinic la care au participat pacienţi adulţi au arătat că doza booster actualizată a acestui vaccin a determinat o creştere substanţială a nivelurilor de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5.

Vaccinurile adaptate la Omicron produse de Pfizer şi de Moderna au fost autorizate deja în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite pentru adulţi şi, mai recent, pentru copii cu vârste de peste cinci ani.

Autorizaţia emisă în Statele Unite s-a bazat însă pe datele de siguranţă şi de eficienţă ale vaccinului original Pfizer, nu pe cele ale vaccinului adaptat pentru a combate BA.4 şi BA.5.

Datele preliminare publicate joi sugerează de asemenea că acest vaccin bivalent oferă probabil o protecţie mai bună împotriva subvariantelor Omicron în comparaţie cu vaccinul original. 

Vezi și

Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci

 

Un nou val de COVID-19 pare să revină în Europa odată cu sosirea vremii mai reci. Numărul cazurilor din Uniunea Europeană (UE) a ajuns la 1,5 milioane săptămâna trecută

Subvariantele Omicron BA.4/5, care au dominat în această vară, se află încă în spatele majorității infecțiilor, dar subvariantele Omicron mai noi câștigă teren. Sute de noi forme de Omicron sunt urmărite de oamenii de știință, au declarat săptămâna aceasta oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 

Numărul cazurilor de Covid au crescut cu 8% față de săptămâna precedentă

 

Datele OMS publicate au arătat că numărul cazurilor din Uniunea Europeană (UE) a ajuns la 1,5 milioane săptămâna trecută, în creștere cu 8% față de săptămâna precedentă, în ciuda unei scăderi dramatice a testelor. La nivel mondial, numărul de cazuri continuă să scadă.

Numărul de spitalizări în multe țări din blocul celor 27 de state membre, precum și în Marea Britanie, a crescut în ultimele săptămâni.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel