Coronavirusul se ia ușor. Cum se răspândește boala

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

Noul tip de coronavirus se răspândește ușor, prin aer, atunci când o persoană sănătoasă inspiră particule provenite de la o persoană infectată.

Potrivit unui studiu, noul COVID-19 poate supraviețui în aer până la trei ore, pe suprafețe din cupru mai mult de 4 ore, pe carton peste 24 de ore, iar pe inox și plastic două sau trei zile.

O persoană purtătoare de coronavirus poate infecta la rândul său alți doi sau trei oameni, noul COVID-19 fiind mai contagios decât gripa, dar răspândindu-se mai greu decât tuberculoza sau pojarul.

Același studiu arată că persoanele infectate sunt mai contagioase cu câteva zile înainte de apariția simptomelor: febră, tuse seacă și respirație îngreunată.

Recuperarea durează aproximativ 14 zile, în cazul persoanelor vârstnice sau a celor care au și alte afecțiuni cronice existând un risc mai mare ca simptomele să fie mai grave.

În prezent, în România sunt 277 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 3.822 de persoane sunt în carantină și alte 33.709 se află în izolare, iar 25 de oameni s-au vindecat, transmite Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel