Coronavirus. Pacient transferat de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Arși din Capitală, testat pozitiv

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministerul Sănătății a informat astăzi că un pacient transferat de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Arși din București a fost depistat pozitiv la COVID-19.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti că un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre 20 şi 21 martie de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost depistat pozitiv la COVID-19. Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID-19 la unitatea din Suceava, a suferit două intervenţii chirurgicale duminică, 22 martie, şi luni, 23 martie, în Spitalul de Arşi Bucureşti", precizează Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, în 23 martie conducerea unităţii medicale din Bucureşti a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo "unde există un focar de infecţie cu COVID-19", şi, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical şi pacienţilor înainte de cunoaşterea rezultatelor acestui test.

"În seara de 24 martie rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. În acest context, s-a demarat ancheta epidemiologică de urgenţă. Au fost depistaţi 31 de contacţi, 28 dintre aceştia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se află din această dimineaţă în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Cei 3 pacienţi identificaţi ca şi contacţi indirecţi au fost izolaţi. Toţi vor fi testaţi pentru COVID-19", afirmă Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel