Coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii: "Urmează săptămâni critice. Numărul de îmbolnăviri în Europa se apropie de un milion"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Europa este în prezent centrul pandemiei de COVID-19, cu aproape un milion de cazuri, iar următoarele săptămâni vor fi critice, a declarat joi Hans Kluge, directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters şi AFP.

'Numărul de cazuri continuă să crească peste tot în regiune. În ultimele zece zile, numărul de cazuri raportate în Europa aproape s-a dublat, apropiindu-se de un milion', a arătat Kluge într-o conferinţă de presă online. Prin urmare, continentul se confruntă cu aproximativ 50% din impactul epidemiei pe plan mondial, în condiţiile în care a înregistrat peste 84.000 de decese după infectarea cu coronavirus.

Deşi unele ţări intră într-o perioadă în care ar putea relaxa treptat restricţiile, nu există o cale rapidă pentru revenirea la normal, a avertizat oficialul OMS. S-au observat indicii încurajatoare în datele din Spania, Italia, Franţa şi Elveţia, dar Europa este'în ochiul ciclonului'. Orice ţară care relaxează măsurile de combatere a epidemiei trebuie să se asigure că transmiterea virusului este controlată, iar sistemele de sănătate sunt capabile să testeze, să izoleze şi să pună în carantină cazurile. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel