Coronavirus la nivel mondial. Circa jumătate din populația globului este sub restricții

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Peste trei miliarde de oameni se confruntă cu restricții din cauza pandemiei de coronavirus.

Aproape jumătate din populația lumii se află sub o anumită formă de restricție impusă de autorități ca răspuns la pandemia de COVID-19, scrie Sky News, în urma analizării datelor la nivel mondial.

Cel puțin trei miliarde de oameni din 41 de țări se confruntă cu o anumită formă de restricție. Dintre aceștia, jumătate sunt persoane cărora li se interzice să părăsească locuințele fără un motiv întemeiat.

Multe părți din vestul Europei sunt în prezent blocate complet. Dintre acestea, cea mai gravă situație este în Italia, Spania și Germania, acolo unde se înregistrează și cele mai multe cazuri de îmbolnăviri.

Ultimul raport, potrivit World Meters, arată că la nivel mondial au fost înregistrate, până astăzi dimineață, 468.905 de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Dintre aceștia, 21.200 de persoane și-au piedut viața și 114.218 au fost declarate vindecate

 

Cele mai multe cazuri sunt în continuare în China - 81.285, dar numărul noilor îmbolnăviri în țara în care a izbucnit focarul este extrem de scăzut. În ultimele 24 de ore au fost raportate 67 de noi cazuri și 6 decese în China.

Poziția a doua în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri este ocupată de Italia, cu 74.386 de cazuri raportate. Dintre acestea, 5.210 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore și 683 de bolnavi și-au pierdut viața în cursul zilei de ieri.

Cele mai multe îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore în lume au fost în Statele Unite. 11.192 de persoane au fost testate pozitiv ieri, ducând astfel numărul total al îmbolnăvirilor în SUA la 66.048.

Cel mai mare număr de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Europa a fost înregistrat ieri în Spania - 7.457. Numărul total al îmbolnăvirilor, aici, a ajuns la 49.515, cu 3.647 de decese, dintre care, 656 în ultimele 24 de ore.

 

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 196 de țări și teritorii au raportat cazuri de infecții cu COVID-19

 

Având în vedere numărul mic de cazuri noi raportate, China a relaxat restricțiile de circulație. Potrivit comisiei naționale de sănătate, majoritatea cazurilor noi înregistrate în China sunt „de import”.

Tot ieri Ministerul Educației din Japonia a declarat că nu va reînnoi restricțiile privind cursurile în școli, acestea urmând să expire la începutul lunii aprilie.

La acest moment, cel puțin 35 de țări au școlile închise până la sfârșitul lunii martie, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel