Coronavirus. Italia, mărturia șocantă a unui pacient infectat: Dintr-o dată m-am trezit luptând cu moartea

StiriDiaspora Team / 17 mar 2020, 10:40 Salveaza PDF Comentarii

O italiană, una dintre primele persoane testate pozitiv pentru coronavirus, se află și acum pe patul de spital, în stare destul de gravă.

„Sunt dr. De Rossa, medic veterinar în provincia Avellino, unul dintre primele cazuri din Ariano Irpino pozitive la COVID-19 sau coronavirus. Sunt închisă la izolare, într-o cameră de spital, de atât de multe zile, că nici nu le mai număr.

Nu pot deschide fereastra, nu pot intra în contact cu nimeni decât de două ori pe zi. Unul cu medicii, pentru verificarea zilnică a parametrilor mei, altul când îmi aduc prânzul și cina, care îmi sunt lăsate într-un cărucior în fața ușii, și față de care trebuie să păstrez distanța de câțiva metri.

Coronavirusul mi-a provocat o pneumonie bilaterală interstițială foarte urâtă, cu insuficiență respiratorie gravă. Eu sunt o femeie de 43 de ani, care înaintea acestui episod se bucura de o sănătate foarte bună. Dintr-odată m-am trezit legată la acest ventilator, luptând cu moartea și cu COVID-19.

Încă nu toată lumea, poate foarte puțină, a înțeles cu adevărat cu ce ne confruntăm. Nu știu dacă din ignoranță, nu știu din ce cauză, poate oamenii nu sunt încă suficient de speriați. Am vrut ca mulți dintre voi să mă vedeți, ca să reușiți să vedeți în ochii mei, în corpul meu, suferința pe care trebuie să o înfrunți pentru a lupta cu acest virus. Mulți nu înțeleg de ce încă simțul responsabilității, simțul civic, bunul simț sunt egale cu zero.

S-au făcut greșeli, dar să începem cu noi. Câți dintre noi nu am respectat decretele? Câți dintre noi, știind bine că trebuie să ne autoizolăm și să stăm în carantină, nu s-au simțit obligați să facă asta și s-au pus astfel în pericol și continuă să o facă, pe ei, pe apropiații lor și pe mine, care sunt aici din cauza atitudinii unei astfel de persoane. Fiecare trebuie să-și facă partea, e inutil să ne luăm de instituții, dacă apoi noi, știind că putem fi purtători ai acestui virus, continuăm liniștiți să mergem la serviciu și la cumpărături", este mărturia tulburătoare a femeii, transmisă de Digi24.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy