Coronavirus în Spania. Creşte numărul cazurilor raportate. Unul dintre pacienţi, în stare gravă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Mai multe cazuri noi de coronavirus au fost depistate joi în Spania, dintre care unul se află într-o stare "gravă", au informat autorităţile, care încearcă să dea de urma primelor cazuri de contagiune pe solul spaniol, informează AFP.

În total, de la începutul epidemiei, în ţară au fost înregistrate 17 cazuri de contaminare, dintre care 15 doar de luni seara.

Printre noile cazuri anunţate joi, două au fost detectate în regiunea Madrid, dintre care unul la un bărbat de 77 de ani, care avea alte patologii şi care se află în prezent "la terapie intensivă în stare gravă", a declarat guvernul regional într-un comunicat.

"Direcţia generală de sănătate publică nu exclude faptul că este vorba despre o contagiune locală, în condiţiile niciunul dintre cazuri nu a călătorit într-o zonă cu risc de contagiune", cum ar fi nordul Italiei, de care sunt legate aproape toate cazurile înregistrate în ultimele zile în Spania, a adăugat guvernul regional.

Citeşte şi: Coronavirus. Ludovic Orban: "Putem plafona preţul materialelor care se vând către populaţie"

Un alt caz anunţat miercuri la Sevilla - la un bărbat în vârstă de 62 de ani - a fost infectat la rândul său în Spania. El a declarat că nu a părăsit ţara în ultimele săptămâni şi nu s-a aflat în contact cu o persoană care a mers într-o zonă de risc precum nordul Italiei.

"Depunem eforturi semnificative pentru a afla cum a fost infectată această persoană", a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, într-un interviu acordat radioului public RNE.

Douăsprezece dintre cazurile de contaminare înregistrate de luni seară sunt legate de Italia, dintre care cele ale patru italieni aflaţi în vacanţă pe insula Tenerife, al căror hotel a fost plasat în carantină de marţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel