Coronavirus în Italia. Medicii italieni, avertisment către Europa: „Pregătiți-vă!”

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Medicii italieni au avertizat medicii din întreaga Europă să se „pregătească” pentru coronavirus.

Potrivit independent.co.uk, medicii italieni spun într-o scrisoare că până la 10% din toți cei infectați cu coronavirus au nevoie de îngrijiri intensive, spitalele devenind copleșite. Scrisoarea dezvăluie amploarea impactului asupra spitalelor din Italia.

În nota trimisă către Societatea Europeană de Medicină pentru Terapie Intensivă, experții în îngrijiri critice profesorul Maurizio Cecconi, profesorul Antonio Pesenti și profesorul Giacomo Grasselli, de la Universitatea din Milano, au dezvăluit cât de dificilă a fost tratarea pacienților cu coronavirus.

„Vedem un procent ridicat de cazuri pozitive fiind admise în unitățile noastre de terapie intensivă (ATI), aproximativ 10% din toți pacienții pozitivi”, au spus experții.

Dorim să transmitem un mesaj puternic: „pregătiți-vă!”

 

Spitalele din Europa trebuie să se pregătească pentru o creștere a internărilor

 

Ei au spus că spitalele italiene au văzut „un număr foarte mare” de pacienți de terapie intensivă, care au fost internați „aproape toți” pentru insuficiență pulmonară severă cauzată de virus și care au avut nevoie de ventilatoare care să îi ajute să respire.

Ei au spus că spitalele din Marea Britanie și Europa trebuie să se pregătească pentru o creștere a internărilor și au avertizat să lucreze „în carantină”. Ei au spus că este vital ca spitalele să aibă echipament pentru a proteja personalul și că personalul trebuie instruit să poarte echipamentul.

„Creșteți capacitatea totală a ATI. Identificați spitalele care pot gestiona valul inițial într-un mod sigur. Pregătiți-vă să amenajați zonele ATI unde să internați pacienți cu Covid-19 – în fiecare spital, dacă este necesar”, au conchis experții.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy