Coronavirus. Epicentrul global s-a mutat în SUA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cifrele raportate la finalul zilei de ieri arată că SUA a devenit țara cu cele mai multe cazuri de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus din lume, fiind prima națiune care depășește China, locul în care a izbucnit focarul, scrie BBC News.

În 24 de ore au fost confirmate 17.166 de persoane bolnave de COVID-19, numărul total al americanilor infectață fiind 85.377. Totuși, numărul deceselor rămâne redus în SUA, 1.295 de persoane și-au pierdut viața, dintre care 268 în ultimele 24 de ore. Numărul foarte mare al îmbolnăvirilor din SUA vine în aceeași zi în care președintele Donald Trump a anunțat că națiunea va reveni la lucru „destul de repede”.

Poziția secundă este în continuare ocupată de China, cu 81.340 de cazuri, dintre care 55 în ultimele 24 de ore și 5 decese înregistrate ieri. În total, 3.292 de persoane infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața în China.

Italia este țara care are cele mai multe îmbolnăviri confirmate în Europa - 80.589, cu 6.203 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 712 persoane au murit ieri în Italia, aducând numărul total al deceselor la 8.215, de departe cel mai mare din lume.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe decese au fost înregistrate în Spania, 718. Aici au fost înregistrate și cele mai multe cazuri noi din Europa, 8.271, făcând ca doar SUA să aibă mai multe îmbolnăviri la nivel mondial. Numărul total al persoanelor pozitive cu noul coronavirus în Spania a ajuns la 57.786, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel