Coronavirus. Dosar penal pentru conducerea unui spital din România: "Şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a deschis vineri un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce membri din conducerea spitalului din localitate şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile, fapt ce a dus la intrarea în izolare a 23 cadre medicale care au intrat în contact cu un pacient cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, poliţiştii de la IPJ Dolj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15 - 19 martie, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infecto-contagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19.

"Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă", spun procurorii.

Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU) de la spitalul din Filiaşi a fost suspendată pentru două săptămâni, iar 23 de angajaţi ai spitalului, cadre medicale şi alte categorii de personal sunt în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus.

Pacientul în vârstă de 67 de ani a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Craiova, unde se află internat în stare gravă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel