Coronavirus. Anchetă epidemiologică a DSP în cazul româncei venite din Bergamo

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a declanşat, vineri, de urgenţă, o anchetă epidemiologică în cazul femeii din Timişoara căreia i-a fost confirmată de laborator prezenţa COVID-19, întrucât aceasta a revenit în ţară, din Italia, înainte de a se impune măsurile de siguranţă care obligau autoizolarea la domiciliu sub monitorizarea DSP.

Astfel, aceasta s-a deplasat individual la spital pentru recoltarea probelor care au confirmat prezenţa coronavirusului.

"Prin personalul de specialitate, DSP a demarat de urgenţă ancheta epidemiologică, deplasându-se la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' (unde i s-au recoltat probele de laborator femeii, n.r.), pentru a obţine primele informaţii în vederea stabilirii contacţilor. Ancheta se află în desfăşurare. Ea a intrat în ţară înainte să se impună măsurile de siguranţă", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, DSP Timiş a luat la cunoştinţă vineri după-amiaza despre pozitivarea testului pentru COVID-19 efectuat de către Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara unei femei de 38 ani, care a vizitat localitatea San Giovanni Bianco, la 30 km de Bergamo, în perioada 19-20 februarie.

"Din informaţiile noastre, începând cu data de 25 februarie, persoana în cauza a prezentat subfebrilităţi şi tuse rară, iar în 27 februarie s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş'. A fost consultată şi i s-a făcut testul pentru gripa sezonieră, care a ieşit negativ. Totodată, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, având în vedere istoricul de călătorie relativ recent în Italia, ulterior fiind lăsată la domiciliu. Astăzi, au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 şi rezultatul a fost pozitiv. DSP Timiş a anunţat Serviciul 112 în vederea transportului persoanei în cauză, în condiţii de siguranţă, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', conform metodologiei. Din primele informaţii obţinute de la pacientă, aceasta locuieşte singură", a explicat Cornelia Bubatu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel