Coronavirus. Alţi doi români amendaţi după ce au încălcat măsura de autoizolare

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Două persoane din Brăila au fost amendate în ultimele 24 de ore cu 20.000 lei fiecare, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, potrivit informaţiilor furnizate joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

De la intrarea în vigoare a prevederilor privind nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, în judeţul Brăila au fost aplicate şase astfel de sancţiuni, patru în valoare de 10.000 lei fiecare, şi două în valoare de 20.000 lei fiecare.

În judeţul Brăila, în prezent sunt 41 de persoane în carantină şi 611 de persoane sunt în izolare voluntară la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Cei doi pacienţi cu coronavirus internaţi şi izolaţi, duminică, în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, sunt în stare bună, după cum a declarat, miercuri, directorul medical al unităţii spitaliceşti, Alina Neacşu.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, întreg personalul medical şi cel auxiliar are obligaţia să poarte mască de protecţie pe toată perioada programului de lucru.

"Acţiuni de dezinfecţie au loc în permanenţă, în toate secţiile. Toţi pacienţii completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. Pacienţii care se prezintă la UPU direct şi vin din zone de risc epidemiologic sau au avut un posibil contact cu o persoană suspectă/diagnosticată trebuie să se prezinte pentru triaj epidemiologic în cortul instalat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, cu intrare din Şoseaua Naţională Veche. După completarea chestionarului vor fi îndrumaţi către sectoarele corespunzătoare", se arată într-un comunicat făcut public de Consiliul Judeţean Brăila. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel