Coronavirus. Mesajul emoţionant al medicilor: "Suntem aici pentru voi, dar acum #staţiacasă" - VIDEO

Andreea Cosma / 27 mar 2020, 16:35 Salveaza PDF Comentarii
captura video
captura video

Echipa medicală a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a transmis vineri, pe youtube, un mesaj de solidaritate cu toţi medicii din ţară şi cu toţi românii, pe care îi asigură că le sunt aproape, dar acum îi roagă să #steaacasă pentru a stopa pandemia COVID-19.

Medicul Virgil Musta, coordonatorul echipei anti-coronavirus a spitalului care a reuşit cele mai multe vindecări COVID-19 din ţară, spune că suntem la începutul unui război destul de dificil, dar că este convins că "împreună vom reuşi să câştigăm acest război". "Trebuie să fim solidari, să fim calmi, trebuie să fim responsabili şi să acţionăm aşa cum trebuie, să avem grijă atât de noi cât şi de pacienţii noştri pentru ca boala şi lucrurile să evolueze bine. Suntem lângă tine! Sunt convins, vă cunosc, că aceste lucruri vor funcţiona cum este mai bine, în interesul pacienţilor noştri", a adăugat medicul Virgil Musta.

Şeful Secţiei Pneumologie 1 a spitalului, dr. Dorin Vancea, a prezentat un nou salon pregătit pentru pacienţii COVID.

"Credem că în cursul zilei de mâine vor intra primii pacienţi. Pe acest pat putem salva vieţile a mii de pacienţi #deacasă. Mesajul este că numai împreună putem face aceste lucruri. Doar împreună şi cu o activitate excepţională din partea cadrelor putem face faţă acestei provocări cu care nu am fost obişnuiţi până în acest moment. În perioada următoare vrem să nu ne vedem, dar pe viitor ne vedem în Piaţa Operei. Avem nevoie de voi! Să fim împreună!", transmite dr. Dorin Vancea.

 

"Suntem aici pentru voi"Întreaga echipă medicală le spune timişorenilor că sunt prezenţi la datorie pentru toţi şi-i vor alături de ei, într-un gest de solidaritate: "Donaţi şi #staţiacasă. Acesta este cel mai important lucru pentru România, pe care îl puteţi face acum".

Aceeaşi recomandare de izolare la domicilii a venit şi din partea medicului Ovidiu Fira-Mladinescu, care insistă să stea acasă cât mai mulţi cetăţeni. "Izolaţi-vă! Dar avem nevoie şi de solidaritatea dumneavoastră în acţiunile noastre. Vă mulţumim!", spune acesta.

În imagini apare şi conducerea spitalului, reprezentată de managerul Voichiţa Lăzurean şi directorul medical dr. Cristian Oancea. "Vă rog frumos, staţi în casă! Doar aşa putem să stopăm infectarea în masă a populaţiei", transmite managerul Voichiţa Lăzurean.

Şi pentru că în anul 2021 Timişoara va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii, dr. Virgil Musta are şi un mesaj optimist. "Sper şi sunt convins că în anul 2021 ne vom întâlni la o bere şi la un spectacol. Va fi anul Timişoara Capitală Europeană a Culturii", a încheiat acesta.

Cadrele medicale de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara au filmat acest video emoţionant la invitaţia Asociaţiei Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, putând fi văzut pe contul de Youtube al Asociaţiei.

 

#StaţiAcasă


Prin acest demers, Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii doreşte să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunităţi şi de solidaritate cu personalul medical angajat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

"Până vom trece de pandemie şi vom putea ieşi din nou în stradă, focusul trebuie să fie pe ce avem de făcut acum. Trebuie să vedem cum putem fi alături de comunitate, alături de medicii care luptă să ne ţină sănătoşi. E un moment în care cultura susţine sănătatea, astfel încât să ne putem bucura toţi de 'Timişoara 2021'. De altfel, sloganul 'Timişoara 2021', respectiv 'Luminează oraşul prin tine', este exact despre cum oamenii, cu puterea şi cu energia lor, pot să 'lumineze'. Iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum către oameni ca Virgil Musta, Cristian Oancea, Voichiţa Lăzureanu, a întregului colectiv de la Spitalul 'Victor Babeş', dar nu numai. Reuşita lor de astăzi ne asigură nouă o şansă mâine", a declarat Horaţiu Rada, preşedintele Asociaţiei Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.

Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii a fost înfiinţată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. În anul 2016, Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021, iar Asociaţia îşi continuă misiunea de a pune la punct programul cultural, de a planifica evenimentele, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi realizării programului. Ulterior anului 2021, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii. 

Vedeţi mesajul medicilor:

 

sursa: Timisoara 2021 / Youtube

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy