Cifre alarmante: O treime dintre românii de peste 20 de ani suferă de obezitate (studiu)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O treime dintre românii adulţi de peste 20 de ani suferă de obezitate, potrivit unui studiu.

Cel mai recent studiu pe această temă, numit PREDATORR, arată că peste 20% dintre aceştia prezintă obezitate de gradul 1, 7% de gradul 2 şi 3% - obezitate morbidă; alţi 35% dintre români sunt supraponderali. Cu alte cuvinte, şase din zece adulţi din România au probleme cu greutatea. Federaţia Mondială a Obezităţii estimează că, în lipsa unor măsuri drastice de prevenţie şi tratament, până în 2030, vom avea aproape 500.000 de copii cu vârste între 5 şi 19 ani care vor suferi de obezitate.

În condiţiile în care numărul adulţilor şi a copiilor supraponderali şi obezi este în creştere, specialiştii ne recomandă să avem o alimentaţie echilibrată şi să nu uităm de sport. 

O treime dintre românii de peste 20 de ani suferă de obezitate

 

„Alimentaţie sănătoasă înseamnă tot ce e apropiat de natură, înseamnă tot ce e nutrient, tot ce se absoarbe, tot ce nu este procesat, tot ce nu e încărcat cu multă grăsime saturată, adică de origine animală şi mai ales procesată şi obţinută prin prăjire, grăsimea respectivă, alimentaţie sănătoasă înseamnă prezenţa fibrelor în dietă, înseamnă prezenţa unturii de peşte cum era pe vremuri, acum o numim acid gras Omega 3.

De asemenea, proteinele de bună calitate, fie că sunt animale, fie că sunt vegetale şi ele la fel în dieta zilnică, fructele şi legumele autohtone să fie prezente şi bineînţeles, hidratarea, ieşitul în aer liber şi respirat aer cu oxigen şi un aer nepoluat şi bineînţeles, ore de somn corecte, controlul stresului“, a explicat preşedintele Societăţii Române de Educaţie Nutriţională, Lygia Alexandrescu.

De asemenea, autorităţile consideră că sunt necesare programe de prevenţie cu ajutorul cărora să se prevină atât obezitatea, cât şi alte afecţiuni grave, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel