China: Scade numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

În China, încep să scadă numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. Totul după ce autoritățile de la Beijing inițial au ascuns numărul real de morți și anvergura infectărilor. Datele sunt acum oficiale. 

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, luni, la Geneva, că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China, scrie The Guardian.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a spus că pare a fi înregistrată o scădere a numărului de cazuri noi în China.

„Această tendință trebuie interpretată foarte prudent. Tendințele se pot schimba.”, a declarat șeful OMS într-o conferință susținută la Geneva.

Datele furnizate de autoritățile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienții infectați cu COVID-19 au simptome ușoare și se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicații severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică și 2% mor din cauza bolii.

 

Noul tip de coronavirus nu este la fel de periculos ca alte virusuri

 

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca și alte coronavirusuri, inclusiv SARS și MERS.”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o declarație de presă.

El a adăugat că începe să se contureze o imagine tot mai clară a focarului din Asia.

Șeful agenției de sănătate ONU a mai spus că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulții și că riscul de deces crește odată cu vârsta celor infectați. El a adăugat că nu există încă o explicație pentru acest lucru, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel