China, risc de noi variante ale Covid-19

Adina Ionescu |
Data publicării:

Spitalele din China sunt copleșite de o explozie de noi cazuri de covid, după stoparea politicii „zero covid”, care a afectat grav economia gigantului asiatic și care a stârnit numeroase proteste.

Comisia Națională de Sănătate din China nu a mai dat publicității numărul zilnic de cazuri, însă autoritățile din mai multe orașe estimează că sute de mii de oameni s-au infectat în ultimele săptămâni, în timp ce spitalele și crematoriile din toată țara sunt copleșite, anunță swissinfo.ch.

Experții în sănătate avertizează că numărul extrem de crescut al infecțiilor cu Covid-19 din China, după ridicarea restricțiilor de sănătate amenință să creeze un „potențial mediu de reproducere” pentru noi variante ale virusului.

Antoine Flahault, directorul Institutului pentru Sănătate Globală de la Universitatea din Geneva, a declarat pentru AFP: „că dacă 1,4  miliarde de oameni sunt expuși brusc la SARS-CoV-2 se creează, evident, condiții pentru variantele emergente.

Bruno Lina, profesor de virologie la Universitatea din Lyon, a declarat pentru ziarul La Croix că China va deveni „un potențial teren propice pentru virus”.

Soumya Swaminathan, care până în noiembrie a fost principalul om de știință al Organizației Mondiale a Sănătății, a subliniat că o mare parte a populației chineze este vulnerabilă la contagiune, în parte pentru că multe persoane în vârstă nu au fost vaccinate.

Xu Wenbo, director al Centrului chinez pentru Controlul Bolilor, a anunțat săptămâna trecută că spitalele din țară vor colecta mostre de la pacienți și vor încărca informații de secvențiere într-o nouă bază de date națională, permițând autorităților să monitorizeze posibile noi tulpini. În China, peste 130 de derivați ai variantei omicron au fost detectați în ultimele trei luni, a mai adăugat Wenbo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel