Centru de vârstnici din Cluj, închis din cauza Covid 19. Zeci de persoane sunt infectate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un centru de vârstnici din județul Cluj a fost închis din cauza Covid. 45 de persoane sunt infectate. Un alt centru care aparținea aceluiași proprietar a fost închis miercuri, tot din cauza virusului SARS CoV-2.

Căminul de bătrâni se află în localitatea Gilău. Acolo au fost depistate 45 de cazuri de Covid-19, dintre care 37 sunt rezidenți, iar restul angajați. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică, iar autoritățile judiciare au deschis un dosar penal zădărnicirea combaterii bolilor.

„Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pentru evaluarea medicală și stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, potrivit Mediafax.

Miercuri, un cămin de vârstnici din Dezmir care aparține aceluiași proprietar a fost închis tot din cauza Covid-19. Acolo au fost descoperite 48 de cazuri de infecție cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore județul Cluj are peste 100 de cazuri de infectare declarate în mod oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel