Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus: Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ia restricţii de intrare pentru călătorii din China
Coronavirus: Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ia restricţii de intrare pentru călătorii din China

Guvernul canadian a anunţat luni că sâmbătă vot înceta toate restricţiile sanitare la graniţe care vizează combaterea răspândirii COVID -19 şi în special încetarea vaccinării obligatorii la intrarea în Canada, relatează AFP.

"Credem că suntem acum în măsură să ne modificăm abordarea frontierelor internaţionale", a declarat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor Interguvernamentale, indicând că "situaţia sanitară s-a ameliorat mult".

Prin urmare, călătorii nu vor mai avea obligaţia de a fi supuşi unui screening, plasaţi în carantina sau izolaţi.

Persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuiau anterior vaccinate pentru a intra în Canada sau să fie supuse unui test de screening înainte de intrare, la sosire şi să fie plasate în carantina timp de 14 zile.

Teste aleatorii au fost de asemenea în vigoare pentru cei vaccinaţi. În plus, Canada a impus purtarea măştii în avioane şi trenuri.

Potrivit guvernului canadian, transmiterea virusului are loc în principal în ţară. Cu toate acestea, purtarea măştii este totuşi recomandată pentru a preveni răspândirea virusului.

Citește mai departe:

Biden afirmă că pandemia de COVID-19 s-a "terminat" în SUA

 

Preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară, că pandemia de COVID-19 s-a "terminat" în Statele Unite, scrie AFP.

"Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat", a declarat liderul de la Casa Albă pentru canalul CBS.


"Dacă te uiţi în jur, nimeni nu poartă mască şi toată lumea arată destul de bine", a afirmat el. "Deci cred că este pe cale să se schimbe", a mai spus Joe Biden, citat de AFP. 

Biden nu s-a decis dacă va candida din nou în 2024

 

Preşedintele american, Joe Biden, încă nu s-a decis dacă va candida la realegerea sa în 2024, a afirmat el într-un interviu difuzat duminică, scrie AFP.

"Este o decizie finală că voi candida din nou? Rămâne de văzut", a spus el pentru canalul CBS, afirmând că, deocamdată, aceasta este "intenţia" lui.

Cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden va împlini 80 de ani la 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui eventual al doilea mandat şi 86 de ani la sfârşit.

De la alegerea sa din noiembrie 2020, preşedintele s-a proiectat, totuşi, în nenumărate rânduri până la alegerile din 2024, indicând că ar alege-o din nou pe actuala sa vicepreşedintă, Kamala Harris, pentru a-i fi colistieră sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel