Brancardier acuzat că ar fi detubat o româncă bolnavă Covid-19, care a murit: „Nu mi-am dat seama, am greșit!”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Nu mi-am dat seama, am greșit". Este mărturia brancardierului de la spitalul Victor Babeș din Capitală care este acuzat că, în loc să detubeze un pacient decedat, a deconectat de la aparate o femeie de 65 de ani care a murit.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la spital pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact. În paralel, polițiștii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, potrivit Realitatea PLUS. 

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeș” care ar fi detubat o pacienta, iar această a murit, are calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă, care a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. „Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauza, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect”, a transmis, vineri, Poliția Capitalei.

Româncă detubată din greșeală de către un brancardier

 

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că, la solicitarea ministrului Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București. „Este o prima evaluare și, în funcție de cele constatate, vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților ministerului”, spune Tătaru.

O pacienta de la Spitalul „Victor Babeș” din București a murit, după ce ar fi fost detubată de către un brancardier, iar polițiștii și procurorii au demarat o anchetă. „În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliția Capitalei.

Sursă citată a precizat că se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia. Femeia era internată la Terapie Intensivă și ar fi fost detubată din greșeală de către un brancardier. Acesta ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel