Bolnav de COVID-19, salvat după ce a fost întors pe burtă: „Salvăm vieți cu această metodă”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doctorul Mangala Narasimhan, de la un spital din Long Island (New York), a primit un telefon de urgență vinerea trecută. Un pacient cu COVID-19, un bărbat de circa 40 de ani, era într-o situație critică.

Atunci, doctorului Mangala Narasimhan i s-a cerut un ultim sfat într-o încercare disperată de a-i salva viața respectivului. „Puneți-l pe burtă!", le-a transmis acesta, a notat CNN.

N-a mai fost nevoie ca Mangala Narasimhan să se deplaseze la patul respectivului bolnav, fiindcă starea lui s-a îmbunătățit vizibil după ce a fost întors cu spatele în sus.

„Salvăm vieți cu această metodă. E un lucru simplu de făcut și am observat îmbunătățiri remarcabile. Se pot constata îmbunătățiri la fiecare pacient, nu funcționează doar la unii", a declarat Narasimhan. „Odată ce vedeți că o metodă funcționează o aplicați și la alți pacienți și vedeți imediat rezultatele", a confirmat și medicul Kathryn Hibbert, din Massachusetts.

Pacienții cu COVID-19 mor din cauza unor probleme respiratorii acute. E același sindrom care ucide și pacienții cu pneumonie, gripă și alte boli.

Un articol publicat în urmă cu șapte ani în „New England Journal of Medicine", redactat de un grup de specialiști francezi, nota că pacienții cu probleme respiratorii, dacă sunt puși pe burtă, primesc mai mult oxigen în plămâni și asta pentru că atunci când stau pe spate, greutatea corpului apasă pe anumite părți ale plămânilor, care stau „închise", relatează Libertatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel