Boala secolului îi afectează pe românii din diaspora. De unde vine AJUTORUL!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Românii din diaspora, orice ar face, stau cu gândul acasă, la țara lor din care au fost nevoiți să plece, dar unde s-ar întoarce și mâine dacă ar avea de lucru.

Și pentru că uneori, în viețile noastre poate interveni depresia, a fost creat un site care vă ajută să treceți mai ușor peste probleme. Este vorba despre Atlashelp.net, prima platformă de terapie online din România. Proiectul se bucură de succes pentru că avantajele oferite de această platformă, față de clasicele ședințe de terapie, sunt multe. În plus, sistemul este foarte ușor de folosit. Utilizatorul are nevoie doar de un laptop sau PC cu webcam și microfon și de o conexiune bună la Internet. Trebuie să intre pe platforma Atlashelp, să își facă un cont și apoi să se programeze la specialistul pe care îl dorește. Ședințele se desfășoară printr-un serviciu de videoconferință securizat, care garantează confidențialitatea absolută a discuțiilor.

Boala secolului

Specialiștii o numesc boala secolului, iar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că numărul deceselor cauzate de depresie este în creștere alarmantă. Unul din zece români suferă de depresie. Unii nici nu știu că suferă de depresie, iar din cei care știu, aproape un sfert merg la psiholog sau psihiatru pentru tratament.

Mihai Bran, co founder Atlas Help, a spus: "Atlas este un hub pentru Specialiștii care doresc să-și împartă direct cunoștințele cu persoane care au nevoie de îndrumare. Mai exact, este o platformă de video-conferință care poate fi utilizată atât pentru întâlniri online, cât și pentru a rezerva întâlniri la biroul specialistului. Avantajul suplimentar este integrarea cu instrumente moderne, cum ar fi plățile integrate, un sistem pentru gestionarea întâlnirilor, materiale de marketing personalizate si multe altele.

Cu Atlas, avansăm industria în era digitală. În această epocă, ne concentrăm pe eliminarea stigmei care afectează societatea noastră. Prin acest proces de digitalizare, facem bunăstarea mentală (consiliere, psihoterapie, coaching, parenting, nutriție și alte domenii conexe) mult mai accesibilă pentru populația largă".

70-80% dintre pacieții site-ului atlashelp.net sunt românii din Diaspora

Pe acest site găsiți o listă cu mulți psihologi și psihiatri cu adresele lor unde pot fi contactați. Le puteți scrie și, la nevoie, puteți opta pentru unul dintre ei dacă ai această patologie deja diagnosticată. Uneori, prin această abordare, poți avea și un prim diagnostic. Poți iniția o cură psihoterapeutică. Ședința se desfășoară sub aspectul unei videoconferințe. Se discută pe un fel de Skype, unde totul este perfect securizat între pacient și terapeut. 70-80% dintre pacieții site-ului atlashelp.net sunt românii din Diaspora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel