Belgia. A fost descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Institutul din Belgia pentru Cercetări în Biotehnologie împreună cu două echipe din SUA au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19, anunță Antena 3.

Potrivit lesoir.be, Institutul Flamand pentru Biotehnologie Research (VIB) a anunțat luni descoperirea unui anticorp capabil de a neutraliza virusul care provoacă Covid-19. Cu toate acestea, sunt necesare încă cercetări suplimentare pentru a confirma rezultatele.

La începutul acestui an, laboratorul lui Xavier Saelens (VIB-UGent) a anunțat descoperirea unui anticorp unic capabil să neutralizeze virusul care provoacă covid-19. VIB a anunțat luni într-o declarație că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o variantă de laborator a virusului, „ceea ce reprezintă un pas important înainte în dezvoltarea unui posibil medicament antiviral împotriva noului coronavirus”.

Potrivit laboratorului, „noile rezultate indică faptul că anticorpul ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane. În plus, acesta ar putea fi „produs pe scară largă folosind procese de producție comune în industria biofarmaceutică”.

„Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă protecție imediată - deși o durată mai scurtă. Avantajul acestei abordări față de vaccinuri este că pacienții nu trebuie să-și producă anticorpi. [...] Lucrătorii din domeniul sănătății sau persoanele cu risc crescut de expunere la virus pot beneficia, de asemenea, de o protecție imediată”, se arată în comunicatul de presă.

Experimentele pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina de coronavirus patogen sunt în curs de desfășurare, iar cercetătorii VIB pregătesc, de asemenea, faza de test preclinic pentru tratamentul împotriva coronavirusurilor.

Echipa de oameni de știință condusă de Xavier Saelens lucrează la un potențial tratament pentru infecția virală încă de la începutul epidemiei de coronavirus. „Anticorpul a fost dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetare din Statele Unite", spune VIB-UGent.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy