BĂRBAȚII ar putea lua în curând o pastilă contraceptivă. Oamenii de știință au făcut o descoperire revoluționară care ar face sigură utilizarea acesteia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
BĂRBAȚII ar putea lua în curând o pastilă contraceptivă. Oamenii de știință au făcut o descoperire revoluționară care ar face sigură utilizarea acesteia / Foto: Unsplash
BĂRBAȚII ar putea lua în curând o pastilă contraceptivă. Oamenii de știință au făcut o descoperire revoluționară care ar face sigură utilizarea acesteia / Foto: Unsplash

O pilulă contraceptivă masculină ar putea fi cu un pas mai aproape de a deveni realitate, cercetătorii australieni descoperind că un extract de frunze are potențialul de a împiedica mișcarea spermatozoizilor.

În cadrul unui studiu evaluat de colegi publicat în revista PLOS ONE, echipa de cercetători de la Universitatea Monash din Melbourne a testat efectul farmacologic al unui extract de frunze de urzică pe șoareci.

Ei au descoperit că acesta poate inhiba P2X1-purinoceptor, una dintre cele două proteine care declanșează transportul spermatozoizilor.

'În studiile de împerechere la șoareci, extractul de frunze de urzică a redus fertilitatea masculină cu 53% în comparație cu șoarecii masculi tratați cu un vehicul', se arată în studiul condus de Dr. Sab Ventura de la Institutul de Științe Farmaceutice Monash.

'Șoarecii tratați au prezentat un comportament normal de împerechere. Vezica urinară și testiculele cântăreau mai puțin la șoarecii tratați cu extract de frunze de urzică. Toate celelalte organe și greutatea corporală totală nu au fost afectate'.

 

Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui contraceptiv masculin fără hormoni

 

Grupul de cercetare al doctorului Ventura lucrează la dezvoltarea unui contraceptiv masculin fără hormoni și a demonstrat anterior că infertilitatea masculină poate fi obținută genetic fără a afecta viabilitatea spermatozoizilor pe termen lung sau sănătatea sexuală și generală.

Rezultatul indică faptul că mecanismul echipei pentru contracepția masculină este viabil pe cale orală, urmând ca următorul pas să fie izolarea componentei bioactive din extract sau identificarea unui compus alternativ similar.

'Odată izolat și identificat, acesta ar putea avea potențial ca un compus principal asemănător unui medicament', se arată în studiu.

 

Prezervativele și vasectomia sunt singurele forme de contracepție pentru bărbații

 

Prezervativele și vasectomia rămân singurele forme de contracepție disponibile în mod public pentru bărbații din Australia, ceea ce face ca sarcina prevenirii sarcinii să revină în mare parte și în mod inegal femeilor.

'Din păcate, a existat o percepție larg răspândită conform căreia controlul nașterilor este mai degrabă o problemă a femeilor decât a bărbaților', a declarat Dr. Ventura.

'Cu toate acestea, cercetările conduse de Inițiativa privind contracepția masculină arată că majoritatea bărbaților sunt dispuși să preia controlul asupra contracepției - trebuie doar să le oferim posibilitatea de a face acest lucru', spune acesta, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel