Avertisment OMS: „Consumul de alcool poate crește riscul de a face COVID-19”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Consumul de alcool poate crește riscul de a face COVID-19, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care arată că „populația ar trebui să minimizeze consumul de alcool, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus”, scrie CNBC.

Consumul de alcool poate crește riscul de a contacta COVID-19 și poate agrava boala, dacă o persoană a fost deja infectată, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar și crește riscul de a avea rezultate negative asupra sănătății", conform site-ului biroului regional european al OMS, citat de CNBC.

Consumul de alcool este asociat cu o serie de boli care pot face o persoană mai vulnerabilă la contactarea COVID-19. De asemenea, poate agrava problemele de sănătate mintală și poate provoca violență, în special în țările care au implementat măsuri de distanțare socială.

OMS a publicat, de asemenea, un document care demontează „mitul periculos conform căruia consumul de alcool poate ucide coronavirusul".

„Nu este așa", a spus OMS, adăugând că ar putea duce la probleme grave de sănătate, inclusiv decesul, mai ales dacă este asociat cu metanol. Aproximativ tri milioane de decese pe an sunt atribuite alcoolului. Prin urmare, oamenii ar trebui să minimizeze consumul de alcool în orice moment, în special în timpul pandemiei COVID-19", a spus sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel