Autoritatea sanitară franceză recomandă să nu se utilizeze vaccinul COVID-19 de la Valneva

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci
Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci

Organismul de sănătate publică Haute Autorite de Sante din Franța a sfătuit guvernul să nu folosească vaccinul VLA2001 COVID-19 al Valneva (VLS.PA) ca parte a strategiei sale mai ample de vaccinare, deși două produse rivale ar trebui incluse ca vaccinuri de rapel.

Declarația a provocat scăderea acțiunilor Valneva, Valneva scăzând cu aproximativ 1% în timpul ședinței de tranzacționare de la Paris de la sfârșitul dimineții.

Organismul HAS a recomandat vaccinurile VidPrevtyn Beta de la Sanofi (SASY.PA) și GSK (GSK.L) și Nuvaxovid de la Novavax (NVAX.O) pentru a stimula vaccinarea persoanelor cărora nu li se pot administra vaccinuri bivalente cu ARNm, care vor rămâne prima alegere, a precizat acesta.

"Cu toate acestea, HAS nu include utilizarea vaccinului VLA2001 de la Valneva în actuala strategie de vaccinare primară", a adăugat aceasta, conform Reuters.

 

Valneva a obținut aprobarea de reglementare în Uniunea Europeană

 

Valneva, ale cărei acțiuni au fost volatile în ultimele luni, a obținut aprobarea de reglementare în Uniunea Europeană și în alte câteva țări pentru vaccinul său de primă generație COVID-19, dar a fost nevoită recent să își reducă orientările financiare și să taie din locurile de muncă, având în vedere nivelul scăzut al comenzilor.

"Nu există date de eficacitate clinică sau imunologice cu privire la variantele actuale. Prin urmare, nu a fost reținută pentru moment", a declarat Elisabeth Bouvet, președintele departamentului de vaccinare al HAS, într-o conferință de presă.

Vezi și

 

Marea Britanie îndeamnă oamenii să se vaccineze pentru a nu se confrunta cu o "dublă epidemie" de Covid-19 și gripă în această iarnă

 

Odată cu sosirea vremii mai reci, observăm niveluri tot mai ridicate de gripă și Covid-19 încă printre noi. Dar există ceva ce puteți face pentru a vă ajuta să vă protejați împotriva acestor viruși.

Milioane de britanici au dreptul la vaccinări gratuite, furnizate prin intermediul NHS, care îi protejează împotriva acestor virusuri și reduc riscul de a se îmbolnăvi grav. În special, persoanele de peste 50 de ani, femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni de lungă durată și cele imunodeprimate sunt îndemnate să se vaccineze.

Acestea reprezintă cel mai bun mod de a vă proteja împotriva bolilor grave, în timp ce experții avertizează că ne confruntăm cu o potențială "dublă epidemie" cauzată de cele două virusuri.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel