Arafat: "Virusul nu ştie legi. Noi nu putem opri virusul. Nu vă garantez nimic"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Virusul nu știe legi, nu știe nimic. Noi nu putem opri virusul”, declară secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Întrebat dacă în primăvara anului viitor vom putea răsufla ușurați, Arafat a spus: „Nu pot să vă garantez nimic”.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri, întrebat cât se va lungi al doilea val de infecții, că cel mai probabil va dura pe timpul iernii.

„Cât de greu va fi valul doi depinde de noi. Dacă reușim să stopăm creșterea, să începem o descreștere, care durează, e clar că putem ține situația sub control. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite măsuri, restricții, dacă continuăm în această logică, s-ar putea ca lupta să fie mai grea și mai lungă”, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă, în cel mai fericit caz, la primăvară putem răsufla ușurați, Arafat a răspuns: „Nu pot să vă garantez nimic pentru că nu știu cum va fi comportamentul. Noi nu am trecut printr-o iarnă serioasă cu virusul ăsta, am început prin martie”.

Chestionat, de asemenea, dacă lucrurile s-ar putea înrăutăți, Arafat a răspuns că înrăutățirea lucrurilor nu este numai în România și România nu stă cel mai prost ca și cifre.

„Toți se confruntă cu rezistența împotriva purtării măștilor de protecție, a respectării regulilor. Măsurile de prevenire sunt soluția. Noi nu putem opri virusul. Virusul nu știe legi, nu știe nimic. E prezent. Ne protejăm, e bine, nu ne protejăm, își face treaba mai departe. Chiar și unii care respectă regulile se infectează. Nu putem spune că dacă am purtat mască și m-am dezinfectat pe mâini sunt scutit 100% de infecție, dar reduc riscul la minim”, a afirmat șeful DSU, adăugând: „Cu cât cresc mai mult cazurile în terapie intensivă, situația va fi mai grea, inclusiv să luăm niște măsuri de limitare elective pe care și alții le-au luat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel