Anglia este pe muchie de cuţit”: În iarnă „nu vor putea distinge Covid-19 de o răceală”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sir Jeremy Farrar, un expert din consiliul de consultanţă ştiinţifică în situaţii de urgenţă guvernamental (SAGE), a avertizat asupra faptului că Marea Britanie se află „pe muchie de cuţit” în criza coronavirusului şi că există un real pericol al unul al doilea val pandemic în iarnă.

Unul dintre experţii care consiliază guvernul britanic în privinţa răspunsului la pandemia Covid-19, este îngrijorat de o creştere a numărului de cazuri în lunile următoare, dar şi de revenirea epidemiei în lunile de iarnă, dată cu sezonul gripei şi al răcelilor.

Începând din 4 iulie Marea Britanie va redeschide barurile şi va renunţa la cele mai multe măsuri de distanţare socială, însă Farrar crede că ţara se va afla „într-o situaţie precară”, întrucât populaţia a început deja să nu mai respecte niciun fel de măsuri de protecţie.

Expertul, care este şi director al fundaţiei de cercetare londoneze Wellcome Trust a spus că un potenţial al doilea val pandemic în iarnă va coincide cu sezonul de gripă şi oamenilor le va fi dificil să distingă simptomele gripei de cele ale infecţiei cu coronavirus, cu un potenţial de tulburare a activităţii şcolare şi a muncii: „Vom vedea o creştere a numărului de cazuri spre sfârşitul lunii iunie sau prima săptămână din iulie”. „Suntem pe muchie de cuţit - este o situaţie foarte precară mai ales în Anglia în acest moment şi anticipez că vom vedea creşteri ale noilor cazuri în următoarele săptămâni”, a prezis Farrar.

Un al doilea val ar putea începe în toamnă, crede expertul, şi va fi cu adevărat dificil pentru că va coincide cu valuri de îmbolnăviri ale copiilor la şcoală în sezonul obişnuit al răcelilor: „Vom avea capacitatea de a distinge infecţiile respiratorii obişnuite - gripele şi altele - de Covid-19? Vom putea întrerupe lanţurile de transmitere imediat, în decurs de 48 de ore de la izbucnirea unor noi îmbolnăviri? (...) Dacă suntem rezonabili în cursul lunilor iulie şi august, avem capacitatea de a preveni catastrofa naţională din lunile martie şi aprilie”, a spus acesta, potrivit mirror.co.uk.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel