ANCHETĂ în Norvegia, după ce 23 de oameni au murit în urma administrării vaccinului anti-COVID. "Momentan, nu există o conexiune certă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile din Norvegia au demarat o anchetă, în contextul în care 23 de pacienți au decedat după imunizare cu vaccinul anti-COVID.  

După ce 23 de pacienți în vârstă au murit în Norvegia după imunizarea cu vaccinul antiCovid produs de Pfizer-BioNTech, țara a lansat o anchetă detaliată, relatează The Guardian și Business Insider, citate de Hotnews.

Reacțiile adverse la vaccin ar fi putut contribui la moartea unor pacienți mai în vârstă și firavi, ia în calcul Agenția Norvegiană a Medicamentului.

Doctorii din Norvegia au fost rugați să facă evaluări mai minuțioase a pacienților în vârstă și firavi care așteaptă să fie vaccinați, scria vineri British Medical Journal.

"Ar putea fi o coincidență, dar nu suntem siguri", a spus Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene a Medicamentului.

"Nu există o conexiune certă între decese și vaccin"

 

Agenția a anchetat 13 decese până acum și a concluzionat că reacțiile adverse comune la vaccinurile ARN, precum febra, greața, diareea, ar fi putut contribui la finalurile fatale ale pacienților firavi.

”Există o posibilitate ca aceste reacții comune adverse, care nu sunt periculoase la pacienți mai tineri, mai în formă, să agraveze boli preexistente la bătrâni”, a spus Madsen.

”Nu putem exclude că reacțiile adverse care au loc în primele zile după vaccinare (precum febră și greață) să fi putut contribui la un curs mai grav și un final fatal la pacienți cu boli preexistente”.

Toți cei decedați erau pacienți bătrâni, de peste 80 sau 90 de ani, din aziluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel