Ambasadorul României în Italia, mesaj pentru români: "Să fii patriot nu înseamnă asta"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, spune la ediţia specială a știrilor Mediafax că majoritatea românilor din Italia a înțeles să nu vină acasă. "Să nu facem din arta trișării un mod de viață. (...) Patriotismul nu înseamnă să bei o bere, să mânânci un mic la zilele naționale". 

George Bologan a confirmat că sunt 6 români infectați cu noul coronavirus, dintre care 2 sunt la spital. O persoană urmează un tratament ambulatoriu şi celelalte sunt în autoizolare acasă.

În ce privește semnalele primite, Bologan a spus că "e o atmosferă care transmite responsabilitate, calm, asumarea momentului din partea comunității românești. Sunt peste 1.200.000 de români în Italia. Cred că un pic s-a exagerat și unii au preferat să crească această presiune mediatică".

Numărul românilor reveniți în țară este, însă, mult mai mic.

Întrebat de ce au revenit în țară, ambasadorul a răspuns că i se pare important să existe o informație bine administrată care să nu creeze panică, "însă să transmită un mesaj care e pe buzele tuturor, de responsabilitate".

"Să nu facem din arta trișării un mod de viață, pentru că persoanele care nu au înțeles că nu au ce să caute în România pentru binele familiilor lor sunt iresponsabilite. Eu cred că majoritatea celor care au ales să rămână în Italia, și sunt cei mai mulți dintre compatrioții noștri, sunt oameni care știu ce înseamnă respectul. Chiar dacă unul e asimptomatic se poate duce acasă, traversează Europa care e plină de focare în acest moment, stă la masă cu părinții și bunicii și peste o săptămână se întreabă de ce are o tragedie în familie. Nu putem să acționăm așa după ureche. Da, este un segment de vârstă care nu e foarte expus. Cum am văzut vindecări, persoane de 20-30 de ani, nici măcar nu au avut simptome. Probleme sunt la persoanele care depășesc vârsta de 70 de ani și au și alte afecțiuni", a afirmat ambasadorul României în Italia, potrivit Mediafax.

„Patriotismul nu înseamnă să bei o bere, să mânânci un mic la zilele naționale și nici să mergi acasă cu o găleată sau o șapcă. Nu când cântâm. Patriotismul înseamnă un comportament responsabil, lucid. Asumarea unui mod de a fi în care se practică virtuțile", a afirmat Bologan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel