Ambasada României în Italia, mesaj despre muncitorii ROMÂNI

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia
Italia

Ambasada României îm Italia revine cu precizări după ce au apărut mai multe discuţii în spaţiul public privind întoarcerea muncitorilor români la muncă, în peninsulă.

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a făcut referire la întâlnirea pe care avut-o pe 6 aprilie cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova.

"Comunicatul de presă transmis de Ambasada României la Roma, în urma acestei întâlniri, reflectă în întregime rezultatele discuțiilor care au avut loc recent între partea română și cea italiană", spune oficialul printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

"În același timp, precizăm că dialogul dintre ambasadă și asociațiile de producători agricoli a avut ca singur scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezența în Peninsulă a unor cetățeni români care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul COVID-19. În cadrul acestor discuții, nu au fost avansate propuneri de cifre și nu a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români, ambasada neavând o astfel de atribuție", se mai arată în comunicat.

Cu toate acestea, Ambasada precizează că se caută o soluţie.

"România reiterează disponibilitatea de colaborare cu Italia pentru a identifica o soluție, pe fondul complexității fără precedent din statele noastre. Orice soluție trebuie sa se încadreze în regulile prevăzute de ordonanțele adoptate de Guvernul României pentru gestionarea efectelor epidemiei de COVID-19. De asemenea, ambasadorul a sugerat autorităților italiene, în cadrul discuției, să aibă în vedere și forța de muncă română deja prezentă în Italia, ținând cont de posibilitatea de a redirecționa cetățenii români care au rămas fără o sursă de venit, în contextul COVID-19, către oportunitățile de muncă în domeniul agricol.

Subliniem faptul că problematica lucrătorilor români din Italia este în permanență în atenția Ambasadei României în Italia, prioritară fiind asigurarea respectării drepturilor și a protejării statutului acestora", se arată pe pagina Ambasadei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel