Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro / Facebook
Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro / Facebook

Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi marți, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, în Germania, anunță Ministerul Apărării.

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua marți o misiune de transport umanitar, pe ruta București–Hamburg (Germania), a șase pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport va fi realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alți 6 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi în Germania

 

Luni, 6 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 au fost transferați în 4 spitale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch – Gladbach și Krefeld din Germania. Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați anterior în spitale din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de vineri se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

Transferul de luni s-a făcut cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel