A fost identificată femeia care a venit din Italia, prin Germania

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

A fost identificată femeia care s-a întors din Italia, zona Lombardia, prin Germania, fără a menționa autorităților că vine dintr-o zonă de risc.

O femeie despre care a apărut informaţia că s-a întors din Italia, prin Germania, pentru a evita să declare autorităţilor române că a stat într-o localitate din zona de risc, unde fuseseră confirmate decese din cauza coronavirusului, a fost identificată astăzi.

La căutări au participat reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, femeia fiind găsită în comuna Ştefan cel Mare, unde se autoizolase la domiciliu.

"Persoana în cauză a plecat pe data de 25 februarie din Italia, regiunea Lombardia, localitatea Soresina, către Germania, de unde, pe data de 2 martie, s-a deplasat cu avionul către România, aeronava aterizând în Aeroportul Iaşi. De acolo, a fost transportată cu maşina personală de către o rudă, la domiciliul mamei, aceasta locuind singură. Persoana în cauză a contactat medicul de familie, care i-a făcut recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu, timp de de 14 zile, recomandare pe care declară că a respectat-o. Personalul DSP Vaslui va verifica respectarea recomandării de izolare şi în următoarele zile", a declarat, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Potrivit autorităţilor, femeia nu a mers prin Germania pentru a ascunde faptul că vine din peninsulă, ci a avut nişte probleme de rezolvat în ţara respectivă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel