70% dintre femei, maternitate poate cauza carierei

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În Elveția, 70% dintre femeile cu studii superioare se tem că maternitatea ar putea avea consecințe negative asupra perspectivelor lor profesionale, afirmă un studiu al Biroului Federal de Statistică (OFE). De fapt, 30% dintre femei nu au copii, potrivit primelor rezultate ale Sondajului realizat în 2018 privind familiile și generațiile.

Studiul indică faptul că, de preferință, adulții tineri doresc să aibă doi copii, mai mult de două treimi din familii folosind, în mod regulat, pentru îngrijirea copii o instituție în afara casei, iar majoritatea, de cele mai multe ori, depind de familie și prieteni pentru aceasta, în special a bunicilor 

Datele furnizate de OFE indică, de asemenea, că peste 60% dintre femeile și bărbații cu vârste între 20 și 29 de ani care nu au copii vor să aibă doi; 9% nu doresc să aibă niciunul, iar 4% doar unul. Cu toate acestea, multe femei și bărbați au mai puțini copii decât își doreau inițial. 

Dificultățile de a face față îngrijirii copiilor cu cariera profesională pot fi unul dintre motive: 70% dintre femeile cu studii superioare se tem că maternitatea are consecințe negative asupra perspectivelor lor profesionale. Această proporție este redusă la 62% în rândul femeilor cu niveluri scăzute de educație și în rândul bărbaților în general 37%, învățământ secundar și obligatoriu: 30%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel