Cinci români, izolați de urgență după venirea din China

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Cinci români care au venit din China au fost izolați de urgență în locuințele lor. 

Cinci muncitori - 4 din Brăila și 1 din Tulcea - care s-au întors din China vor sta izolați în propriile case două săptămâni. Doi dintre ei au mers la spital preventiv, pentru a fi consultați.

Cei cinci muncitori români au lucrat într-o provincie învecinată orașului Wuhan, în care a izbucnit epidemia. Duminică, ei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Brăila pentru a fi consultați.

Medicii au stabilit că nu prezintă simptome ale infecției cu coronavirus și au decis să-i trimită acasă, recomandându-le 14 zile de izolare la domiciliu.

„Doi au venit aseară (duminică seara-n.r.) la UPU, bărbații nu sunt bolnavi, ei nu au simptome. Au venit la medic ca măsură de precauție, știu că li s-a recomandat să stea acasă în următoarele zile", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu.

Grupul de muncitori care s-a întors din China este format din patru brăileni și un tulcean. Toți vor sta acasă timp de două săptămâni și vor respecta o serie de proceduri în cazul în care se vor simți rău.

"La apariția oricărui simptom, mai ales febră sau tuse, ei trebuie să sune la 112. Conform procedurii, dacă se simt rău, ei nu merg la spital, la domiciliul lor se deplasează o ambulanță specială care realizează transferul pacientului la București, la Matei Balș. Oamenii sunt monitorizați zilnic prin medicul de familie. Vor sta izolați timp de 14 zile pentru că este perioada în care poate să apară virusul. Nu este motiv de panică, este o procedură normală, orice persoană care vine dintr-o zonă cu astfel de probleme trebuie luată în evidență și monitorizată", a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel