21.003 cetăţeni ucraineni au intrat în România, joi 10 martie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează vineri că, în data de 10 martie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 70.974 de persoane, dintre care 21.003 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,8% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 8.080 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 8,8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 11.299 (scădere cu 12,9%), se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 93.417 persoane, dintre care 23.653 de cetăţeni ucraineni (scădere de 3,3%).

De la declanşarea crizei ucrainene şi până la data de 10 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 364.518 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 282.497. 

 

Dintre cei 21.003 de refugiați intrați în România, 120 de ucraineni au ajuns la Timişoara

 

Un grup de 120 de refugiaţi ucraineni a ajuns, noaptea trecută, cu trenul, în Gara de Nord din Timişoara, majoritatea cazându-se în municipiu până sâmbătă, când îşi vor continua drumul spre Ungaria, a declarat vineri prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

"Pot să vă confirm de la faţa locului că voluntarii LOGS Grup de Iniţiative Sociale şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din Primărie fac o treabă admirabilă. I-am asigurat de întreg sprijinul Guvernului, iar de mâine îi voi invita să participe la şedinţele Comitetului Judeţean de Coordonare a Intervenţiei şi ne vom sincroniza eforturile şi resursele", a afirmat prefectul Ritivoiu.

Primarul Dominic Fritz a precizat că în lotul refugiaţilor sunt şi 64 de copii, unii dintre micuţi având cu ei şi câţiva căţeluşi şi pisici.

 

În zori, 65 dintre refugiaţi şi-au continuat călătoria mai departe către Ungaria

Coaliţia Timişoara pentru Ucraina s-a mobilizat. Zeci de profesionişti şi voluntari de la Direcţia de Asistenţă Socială din Primăria Municipiului Timişoara, LOGS Grup de Iniţiative Sociale, Banat IT, Institutul Francez Timişoara, OSUT, Jandarmeria Română STPT - RATT, Biserica Agape Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Hostel Cornel, NH Hotels, Biserica Aletheia Timisoara, Look Inside, FITT Timişoara, ISU Timiş, Instituţia Prefectului Judeţul Timiş au organizat transportul local, cazarea şi au oferit informaţii acestui grup de refugiaţi.

"A fost un efort incredibil. Imaginea copiilor, a mamelor şi a bunicilor ne va rămâne întipărită în minte mult timp. Iar fiecare privire direct în ochi, cu mulţumire, ne dă siguranţă că împreună putem ajuta mai bine şi mai mult şi mai cu inimă", transmit voluntarii de la LOGS.

Dominic Fritz subliniază că Primăria municipiului Timişoara a înfiinţat un centru de ajutor şi suport dedicat refugiaţilor ucraineni, lângă gară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel