Armata rusă înregistrează pierderi din ce în ce mai mari

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări
Ucraina și Rusia: Cele mai importante informații de ultim moment despre conflictul dintre cele două țări

Oficialii ucraineni au actualizat pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina. Dacă numărul deceselor pare să stagneze, armata lui Vladimir Putin înregistrează pierderi din ce în ce mai mari la capitolul echipamente militare. 

Potrivit oficialilor ucraineni, în jur de 12.000 de militari ruși au murit în timpul conflictului. Este aceeași cifră care a fost raportată de militarii ucraineni și în zilele precedente.

De asemenea, sursa arată o creștere importantă a pierderilor de echipament militar.

Partea ucraineană susține că rușii au pierdut 57 de avioane, 83 de elicoptere, 317 de tancuri, 1.165 de mașini blindate, 125 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 3 ambarcațiuni și 558 de vehicule.

Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 11 martie.

Soldatii ruși iau ostatici și execută cetățeni ucraineni în teritoriile capturate

 

Rușii iau ostatici și execută ucraineni în teritoriile capturate afirmă Statul Major General al Armatei Ucrainene. Pe teritoriul regiunii Kherson, ocupanții ruși încearcă să impună un regim administrativ și polițienesc.

"Propaganda agresivă a Rusiei începe să lucreze activ în teritoriile ocupate temporar. Prin răspândirea de mesaje pro-ruse, ocupanții încearcă să negocieze cu populația locală", se arată într-un comunicat al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În același timp, pe teritoriul regiunii Kherson, ocupanții încearcă să introducă un regim administrativ și polițienesc, creând un sistem de birouri ale comandanților pentru a menține "ordinea" în așezările ocupate temporar.

În plus, în timpul confruntărilor cu unitățile militare ucrainene, care continuă pe teritoriul regiunii Cernihiv, invadatorii continuă să sufere pierderi semnificative. Personalul trupelor de ocupație din această direcție este deja demoralizat și începe să se predea.

"În unele așezări, inamicul, încălcând dreptul umanitar internațional, comite jafuri, luări de ostatici și execuții de civili", se arată în raport.

„Din cauza necesității urgente de a reface unitățile Forțelor Terestre ale Federației Ruse și ale altor grupuri armate teroriste create ilegal, în regiunea Rostov, în instituțiile corecționale, se lucrează în rândul condamnaților cu propunerea de a se alătura forțelor de ocupație în schimbul unei amnistii. Forțele armate rusești sunt pregătite să primească pe oricine, chiar și pe cei fără experiență în serviciul militar. Vom păstra pacea și vom continua să luptăm“, se mai arată în comunicatul Statul Major General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel