Cât ar putea dura războiul dintre Rusia și Ucraina? SUA, Franța și Marea Britanie, previziuni deloc optimiste

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cât ar putea dura războiul dintre Rusia și Ucraina? SUA, Franța și Marea Britanie au avertizat deja că acest conflict politico-militar izbucnit în Ucraina ar putea dura ani de zile.

SUA, Franța și Marea Britanie au prezis deja că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile. Serviciile de informații americane mențin un optimism "fragil" în legătură cu situația actuală din Ucraina și consideră că invazia țării invadate de președintele rus Vladimir Putin ar putea escalada pe termen scurt.

Surse din serviciile secrete americane au declarat pentru CNN că armata ucraineană a reușit până acum să blocheze forțele terestre rusești la aproximativ 30 de kilometri nord de capitala asediată, fără a ajunge în centrul Kievului.

Cât ar putea dura războiul dintre Rusia și Ucraina?

 

Dar, în timp ce ucrainenii au sfidat toate previziunile cu privire la ceea ce părea a fi un asalt rapid al forțelor rusești, există semne că Putin ar putea escalada iminent intensitatea atacului, relatează CNN. Cel mai rău scenariu este încă de așteptat și ar putea fce ca acest conflict să se prelungească, avertizează Pentagonul.

Între timp, vicepremierul britanic, Dominic Raab, a avertizat, duminică, că războiul din Ucraina s-ar putea prelungi ani de zile și a considerat că președintele rus Vladimir Putin a subestimat dificultățile unei invazii.

"Trebuie să fie clar că misiunea noastră, împreună cu aliații noștri, este să ne asigurăm că Putin eșuează în Ucraina, iar acest lucru va dura ceva timp. Vorbim de luni, dacă nu de ani", a declarat Raab într-un interviu acordat Sky News.

SUA, Franța și Marea Britanie, previziuni deloc optimiste

 

Aceeași predicție a fost făcută de președintele francez Emmanuel Macron cu o zi mai devreme, când și-a avertizat cetățenii că "războiul va dura" și a făcut apel la "determinare", menționând că se pregătește un plan pentru a face față consecințelor sale.

"Războiul va dura, această criză va dura" și va avea consecințe îndelungate, așa că "trebuie să ne pregătim cu multă determinare și multă solidaritate", a declarat Macron în ziua deschiderii Salonului Agriculturii.

El a avertizat că acest conflict, "decis în mod unilateral" de președintele rus Vladimir Putin, va avea "consecințe" asupra sectorului agricol, de exemplu asupra exporturilor de vin și cereale. Macron a anunțat că guvernul francez pregătește un "plan de redresare" pentru sectoarele care ar putea fi cele mai afectate. "Vom fi aici pentru a-i sprijini pe fermierii noștri", a spus el, citat de El Periodico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel