2 luni de când în România a fost confirmat primul caz de coronavirus. Peste 10.000 de cazuri azi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sergiu Sgurescu a fost primul român diagnosticat cu noul coronavirus în țara noastră. El s- recuperat rapid și, din fericire, a fost un caz ușor. Tânărul intrase în contact cu un italian diagnosticat cu această boală și care vizitase România în perioada 18-22 februarie.

Tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria a fost diagnosticat cu coronavirus pe 26 februarie. A fost adus în capitală, la Institutul „Matei Balș”, iar pe 1 martie era deja externat, pentru că testele au arătat că se vindecase. 

Sergiu declara că „e o răceală care se tratează”. „Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc. Nu e chiar așa de rău cum se pare”.

Dacă în urmă cu o lună, pe 26 martie, numărul cazurilor de infectări cu coronavirus era de aproape 1.000 de persoane, astăzi cifra este de peste 10 ori mai mare: 10.635 de cazuri, cifre valabile pentru ora redactării acestui material. De asemenea, peste 600 de români au decedat în țară, cărora li se adaugă încă 73 de cetățeni români aflați în diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel