1.128 de cazuri cu tulpini ale SARS-CoV-2, înregistrate în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat joi că până în prezent au fost depistate în România 1.128 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

Potrivit CNSCBT, în 1.114 cazuri a fost depistată tulpina britanică, în 5 cea sud-africană, iar în 9 cazuri tulpina braziliană. În total, în țară, până în data de 2 mai s-au făcut 1690 de secvențieri.

Specailiștii anunță că au fost înregistrate trei cazuri în care a fost depistată mutația E484K. Este vorba de cazuri înregistrate în județele Suceava, Ilfov și în București.

„Mutația E484K nu reprezintă ea însăși o nouă variantă, ci este o mutație care a fost identificată inițial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) și, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutația se află în proteina spike și pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, se arată în comunicatul CNSCBT.

Conform acestuia, până în 2 mai rata de confirmare cu VOC a fost de 67%.

Au fost înregistrate și 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 27 cu tulpină britanică și 3 cu cea braziliană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel