Zeci de percheziții pentru vaccinări fictive: Membrii unui lot olimpic şi un polițist de la Paşapoarte reținuți

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Membri ai unui lot olimpic şi un subofiţer de la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Prahova se numără printre zecile de persoane care au cerut certificate fictive de vaccinare anti-COVID.

Printre zecile de persoane care au cerut certificate fictive de vaccinare anti-COVID se află și membri ai unui lot olimpic şi un subofiţer de la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Prahova, se arată în motivarea Tribunalului Prahova. Tribunalul a dispus cercetarea sub control judiciar a celor patru inculpaţi reţinuţi în dosarul vaccinărilor fictive, scrie Digi24.

Autoritățile au analizat stenogramele unor discuţii purtate de către inculpaţii din dosar. Astfel, aceștia au stabilit că una dintre persoanele care au beneficiat de vaccinarea fictivă are funcția de subofiţer în cadrul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Prahova, potrivit Agerpres.

De asemenea, în motivarea judecătorilor se arată că printre solicitanţi se află şi membri ai unui lot olimpic.

 

Vaccinarea era mimată

 

Potrivit procurorilor prahoveni care instrumentează dosarul, la nivelul centrului din comuna Valea Călugărească, imunizarea era mimată în prezenţa solicitanţilor. Totodată, aceștia au stabilit că activitatea "s-a simplificat" când totul s-a mutat la un cabinet medical individual, potrivit Agerpres.

„La nivelul Centrului de Vaccinare Valea Călugărească, vaccinarea fictivă a persoanelor interesate se realiza cu prezenţa fizică a acestora, mimându-se inocularea serului, contra unor sume de bani ce erau plătite de beneficiari cu ocazia primei doze de vaccin. Sumele de bani cerute de acesta se situau în jurul valorii de 500 lei pentru fiecare beneficiar”, se arată în motivare.

 

Beneficiarii nu se prezentau deloc la cabinet

 

„La datele programate pentru rapel, beneficiarii veneau în general singuri şi doar ocazional li se mai cerea o sumă modică de 100 lei, însă nu întotdeauna o şi achitau. În alte situații, metoda folosită era mult mai simplă, în sensul că beneficiarii nu se prezentau deloc la cabinet, fiindu-le eliberate doar adeverinţele”, mai spun anchetatorii.

Anchetatorii au efectuat, în data de 14 octombrie, 17 percheziţii domiciliare şi la sediile centrului de vaccinare şi ale cabinetelor medicale individuale ale medicilor de familie în cauză. Ca urmare a acestor verificări, au fost emise 35 de mandate de aducere pe numele inculpaţilor şi suspecţilor.

Ulterior, în urma audierilor, patru persoane au fost reţinute, iar instanţa a hotărât cercetarea sub control judiciar.

În dosar se fac cercetări cu privire la infracţiunile de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel