Vot in Diaspora: Primii români se prezintă la urne de JOI SEARA. Iată unde se dă startul pentru PREZIDENȚIALE

Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:

Votul pentru alegerile prezidențiale din diaspora începe încă de mâine seară, ora 21.00 ora României. Primii români din afara granițelor care se vor putea prezenta la urne sunt cei din Noua Zeelandă, urmați de cei din Australia și Japonia.

Alegerile din străinătate vor avea loc timp de trei zile, de vineri până duminică. Vineri, alegătorii vor putea vota în intervalul orar 12:00-21:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 7:00-21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află în incinta secției de votare până la ora 21:00, a transmis Autoritatea Electorală Permanentă.

Prima secție de votare din străinătate care își va deschide porțile pentru alegătorii români se află în Noua Zeelandă, în orașul Auckland. Secția de votare din Noua Zeelandă se va deschide la ora locală 7.00, vineri, adică joi, ora 21:00, ora României.

Următoarele secții de votare care se vor deschide pentru alegătorii români sunt cele din Australia: Sidney, Canberra și Melbourne (22:00, joi, ora României), urmate de cele din Adelaide (22:30, joi, ora României), Brisbane (23:00, joi, ora României) și Perth (1:00, vineri, ora României). Românii de aici vor putea vota  în șase secții de votare, amplasate în cadrul Ambasadei României din Canberra, în Consulatul General din Sidney, în Biroul Consular din Melbourne și în orașele Adelaide, Perth și Brisbane.

A treia țară în care românii din diaspora vor vota în primul tur al alegerilor prezidențiale este Japonia, unde va exista o singură secție de votare, la Ambasada României din Tokyo (00:00, vineri, ora României).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel