Vlad Voiculescu nu EXCLUDE carantinarea Capitalei: "Se va ieși din casă cu declarație"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi "foarte probabil" una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere.  

Întrebat dacă este posibil ca după o rată de 6/1.000 să Capitala să intre carantină, Voiculescu a răspuns: "Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată".

El a afirmat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei.

Ministrul a spus că, "foarte probabil", ieşirea cu declaraţii ca fi una dintre măsurile adoptate.

"Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. (...) Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi", a mai arătat reprezentantul MS.

Potrivit acestuia, numărul testelor pentru depistarea noului coronavirus este unul mic.

"Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă", a susţinut Voiculescu, potrivit Agerpres.

Demnitarul a afirmat că luni va avea loc o discuţie la Ministerul Sănătăţii la care vor participa reprezentanţi ai INSP, ai direcţiilor de sănătate şi cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel