Vlad Țepeș, cunoscut și ca Dracula, printre cele mai populare personaje de Halloween în America, 2022

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Vlad Țepeș, cunoscut și ca Dracula, printre cele mai populare personaje de Halloween în America, 2022 / Foto: Unsplash
Vlad Țepeș, cunoscut și ca Dracula, printre cele mai populare personaje de Halloween în America, 2022 / Foto: Unsplash

Chiar dacă Halloween-ul nu este o sărbătoare românească, a devenit foarte celebru și pe meleagurile noastre în ultimii ani. Mai important de atât însă, este că vestitele povești cu Vlad Țepes au ajuns celebre până în America, unde „Dracula” este unul dintre cele mai celebre personaje.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază.

Cu ocazia acestei sărbători copiii se îmbracă în vrăjitori, mumii sau alte personaje de groază și colindă pe la case pentru dulciuri. În România nu se respectă toate tradițiile sărbătorii, fiind populară mai degrabă pentru costume. Însă, România a devenit celebră pentru sărbătoare prin personajul cel mai de temut, Vlad Țepeș, care a fost inclus pentru anul 2022 într-o listă cu cele mai populare personaje înspăimântătoare din America pentru Halloween.

În acest ghid puteți găsi o selecție a celor mai înfricoșătoare personaje pentru Halloween. Te poți costuma în ele și poți fi cel mai înfricoșător din noapte, deși te poți bucura și de filmele de groază în care au jucat.

 

1. Dracula - personajul preferat de Halloween

 

Povestea spune, și de fapt există gravuri care o susțin, că Vlad Țepeș turna sângele victimelor sale într-un castron și înmuia pâinea în el în timp ce mânca. Termenul Dracula provine din românescul Vlad Drăculea, care înseamnă "fiul lui Dracula", numele sub care era cunoscut tatăl său, care era membru al Ordinului Dragonului, și a cărui ținută era o pelerină neagră, popularizată ulterior în filme.

În prezent, cel mai faimos castel de vampiri din lume este în regiunea Transilvania din România, Castelul Bran, pe care toți iubitorii de povești de groază se înghesuie să îl viziteze. 

 

2. Frankenstein

 

Monstrul lui Frankenstein este un personaj desprins direct din romanul emblematic al lui Mary Shelley. O ființă creată din diferite părți de cadavre care este rezultatul unui experiment. În ciuda originii sale, Frankenstein este, în mod ciudat, unul dintre cele mai iubite și populare personaje horror din istorie.

Trăsăturile sale distinctive sunt înălțimea sa și sutele de cicatrici și copci care se găsesc pe tot corpul și care reprezintă diferitele secțiuni ale părților care alcătuiesc personajul. Dar și ritmul său lent și incapacitatea sa de a pronunța și de a vorbi bine. De obicei, este văzut cu părul negru dat pe spate, o jachetă neagră de costum și un maiou pe dedesubt.

 

3. Vrăjitoarele din Salem

 

Procesele vrăjitoarelor din Salem au fost o serie de audieri locale și, ulterior, urmate de proceduri judiciare oficiale, desfășurate de autoritățile americane din Massachusetts cu scopul de a urmări și, dacă erau găsite vinovate, de a pedepsi infracțiunile de vrăjitorie. Mulți cred că unele dintre ele au jurat să se răzbune și se întorceau în fiecare noapte de 31 octombrie pentru a cere socoteală. 

Salem, cunoscut drept "Orașul vrăjitoarelor", sărbătorește Halloween-ul cu Festivalul Morților, cu activități pentru cei care doresc să celebreze noaptea morților vii într-un loc special.


4. Ghostface din Scream

 

Personajul fictiv Ghostface, cunoscut și sub numele de fața de fantomă, din filmul Scream este un personaj de groază al cărui chip poate evoca anumite amintiri. Masca albă care îi acoperă fața este o reprezentare a picturii clasice și celebre "Țipătul" de Edward Munch.

Este un asasin profesionist și un personaj de groază căruia îi plăcea să aibă un contact prealabil cu victimele sale. Le tortura psihologic și le amenința înainte de a le ucide.

 

5. Mumia

 

Un alt personaj tipic de Halloween este mumia, care se ridică din lumea de dincolo. Multe filme au imortalizat această legendă care povestește că în Egipt, în jurul anului 1290 î.Hr. marele preot întreține o relație cu amanta faraonului. Când faraonul îi descoperă aventura, amanții ei îl asasinează pe monarh, iar ea se sinucide, cu intenția de a o învia. El și preoții săi fug prin deșert până în orașul morților, unde încep ceremonia de înviere. Cu toate acestea, ei sunt capturați de gărzile lui Seti înainte ca ritualul să poată fi finalizat. Pentru acest sacrilegiu, el este condamnat să poarte blestemul lui Hom Dai.

Această poveste face ca Halloween-ul să fie data perfectă pentru a-l vedea pe marele preot înviat și a rătăci pe străzi în căutarea iubitei sale. Așadar, pe 31 octombrie, escapada perfectă este la Cairo și să poți retrăi misterul mumiilor foarte aproape de piramide.

 

6. Jack O'Lantern

 

Jack O'Lantern este un dovleac sculptat manual asociat cu sărbătoarea de Halloween în toate colțurile lumii. Cu toate acestea, acest personaj este originar din regiunea New England, motiv pentru care în orașul Boston se organizează în fiecare an cel mai mare concurs de dovleci din lume, care a atins recordul Guinness la 21 octombrie 2006, când 30.128 de Jack O Lanterns au fost aprinse simultan în parcul Independencia din Rosario.

Termenul Jack O Lantern se referea inițial la un paznic de noapte, un om cu o lanternă, utilizarea sa fiind cunoscută încă de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel