Vaccin Coronavirus. Teste SUSPENDATE după ce au fost raportate mai multe reacţii adverse "severe"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Studiul clinic realizat în Brazilia pentru un vaccin produs de o companie din China împotriva Covid-19 a fost suspendat, după ce autorităţile sanitare au raportat un incident „advers sever”.

Autoritatea de reglementare braziliană Anvisa a declarat că incidentul a avut loc pe 29 octombrie, dar nu a oferit mai multe detalii.

Dimas Covas, şeful Butantan, institutul de cercetare medicală care conduce programul din Brazilia, a declarat presei locale că suspendarea procesului are legătură cu un deces, dar el a insistat că moartea nu a fost legată de vaccin, a raportat agenţia de ştiri Reuters.

 

Reacţii adverse severe

 

Vestea suspendării a venit la scurt timp după ce compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat că vaccinul dezvoltat de ei a demonstrat o eficienţă de 90%.

CoronaVac, dezvoltat de firma farmaceutică chineză Sinovac Biotech, este unul dintre principalii concurenţi din cursa mondială pentru dezvoltarea şi implementarea unui vaccin Covid-19 eficient.

În Indonezia şi Turcia se desfăşoară, de asemenea, studii în stadiul târziu pentru vaccinul Sinovac, dar niciuna dintre aceste ţări nu a anunţat o suspendare.

China foloseşte deja vaccinul Sinovac pentru a imuniza mii de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel