Un vaccin chinezesc mRNA COVID obține prima aprobare - în Indonezia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci
Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci

Indonezia a declarat că a acordat aprobarea de urgență pentru utilizarea unui vaccin COVID-19 cu ARNm dezvoltat de o companie chineză, devenind astfel prima țară, înaintea Chinei, care a făcut acest lucru.

Agenția indoneziană pentru alimente și medicamente (BPOM) a dat undă verde utilizării vaccinului mRNA al Walvax Biotechnology (300142.SZ), care se află în dezvoltare de peste doi ani și care vizează tulpina originală a coronavirusului.

Aprobarea vine ca o surpriză, deoarece Walvax, care a desfășurat teste mari de ultimă oră ale vaccinului în mai multe țări, inclusiv în Indonezia, Mexic și China, nu a publicat încă lecturi de eficacitate care să arate cât de bine poate reduce riscul de cazuri de COVID și de decese.

 

Vaccinul are o eficacitate de 71,17% împotriva variantei Omicron

 

Penny Lukito, șefa agenției, a declarat reporterilor că vaccinul, cunoscut acum sub numele de AWcorna, a avut o eficacitate de 71,17% împotriva variantei Omicron, foarte contagioasă, și de 83,58% împotriva tulpinilor de coronavirus de tip sălbatic considerate comune și normale. Ea nu a oferit detalii.

Walvax nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

China are mai mulți candidați ARNm în curs de dezvoltare, dar vaccinul Walvax este singurul candidat aflat în teste clinice mari în stadiu avansat.

Nu a fost imediat clar cât de mult va fi utilizată vaccinul recent aprobat în Indonezia, unde peste 63% din populație este complet vaccinată. Experții în domeniul sănătății din întreaga lume recomandă, de asemenea, utilizarea așa-numitelor vaccinuri bivalente COVID, care vizează atât tulpina originală, cât și varianta Omicron.

 

Vaccinul are o durată de valabilitate mai mare

 

Indonezia folosește, de asemenea, vaccinuri COVID cu ARNm produse de Pfizer -BioNTech (22UAy.DE) și Moderna (MRNA.O), dar vaccinul AWcorna are o durată de valabilitate mai mare, rămânând stabil la 2-8 grade Celsius timp de cel puțin șase luni, potrivit cercetătorilor săi. citeste mai departe

Acest lucru ar putea face ca vaccinul să fie ideal pentru țările cu o logistică slabă în zonele îndepărtate. Indonezia este un arhipelag format din mii de insule.

BPOM a declarat că cerințele de depozitare mai puțin stricte ale vaccinului se potrivesc Indoneziei, o țară tropicală, și că acesta ar putea fi folosit atât ca vaccin primar, cât și ca vaccin de rapel pentru adulți.

 

Vaccinul va fi produs la nivel local

 

Vaccinul va fi produs la nivel local de o firmă indoneziană, Etana Biotechnologies, conform Reuters.

Walvax a co-dezvoltat vaccinul împreună cu Suzhou Abogen Biosciences și cu o instituție chineză susținută de armata chineză.

Walvax și Suzhou Abogen lucrează, de asemenea, separat, la propriile candidați ARNm care vizează variante de coronavirus.

La rândul său, China nu a aprobat niciun vaccin COVID de producție occidentală, iar portofoliul său de vaccinuri aprobate nu include încă vaccinuri care să vizeze în mod specific varianta Omicron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel