Un nou caz de vaccinare „la chiuvetă”. Un medic a ajuns în atenția polițiștilor

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
EMA evaluează în prezent alte șase medicamente
EMA evaluează în prezent alte șase medicamente

Numărul cazurilor de vaccinări „la chiuvetă” continuă să crească. În această dimineață, poliţiştii din Botoşani au declanşat o anchetă în cazul unui medic acuzat că ar fi făcut vaccinări fictive.

Poliţiştii din Botoşani au declanşat o anchetă în cazul unui medic acuzat că ar fi făcut vaccinări fictive, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit acesteia, cercetările au fost declanşate în baza unei sesizări înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică. Potrivit acestei sesizări, medicul aflat în atenția polițiștilor, ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde de vaccinare, fără a le administra serul împotriva Covid, relatează Agerpres.

"Direcţia de Sănătate Publică Botoşani ne-a redirecţionat o sesizare primită de la o persoană care a relatat faptul că, la un centru de vaccinare din municipiul Botoşani, un medic ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde, fără a le administra vaccinul. Poliţiştii efectuează verificări cu privire la cele sesizate, urmând ca, în funcţie de rezultate, să fie dispuse măsuri", a spus Delia Nenişcu. 

 

Tarifele ar varia între 100 de lei şi 4-500 de euro

 

Potrivit monitorulbt.ro, acesta nu ar fi un caz izolat. Unii botoșăneni susţin că, în cazul acestor vaccinări fictive, persoana care ar fi trebuit să administreze serul, nu injecta pacientul, ci golea serul pe braţul acestuia, pe jos sau chiar în haine. Ulterior, pacientul doar primea certificatul de vaccinare, fără ca serul să îi fie administrat.

De asemenea, aceeași sursă citată, arată că medicii aveau tarife speciale pentru administrarea fictivă a vaccinului. Astfel, ar fi vorba despre o „listă de preţuri”, tariful crescând în funcţie de gradul de rudenie al doritorului de certificat, de la 100 de lei până la 4-500 de euro.

 

Percheziții în mai multe județe, în legătură cu certificate de vaccinare false

 

Cazurile de vaccinari fictive sunt în creștere. Ieri, 3 noiembrie, poliţiştii din trei judeţe au făcut percheziţii în legătură cu certificate de vaccinare care ar fi fost falsificate, a informat IPJ Timiş.

Bănuiala a apărut după ce mai multe persoane care susţineau că au fost imunizate împotriva COVID-19, s-au infectat și au ajuns în stare foarte gravă în spital, a informat IPJ Timiş.

La percheziţii participă lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Timiş, Mehedinţi şi Gorj. "În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false", precizează informarea transmisă de către reprezentanţii IPJ Timiş, conform Agerpres.

În urma desfasurarii percheziţiilor, vor fi puse în executare opt mandate de aducere.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel