Un medic român avertizează: „Este o creștere a numărului de infectări cu COVID-19 după Paşte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a crescut, pentru că unii români au încălcat restricţiile în perioada Sărbătorilor de Paşte, a spus directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

Acelaşi lucru este posibil să se întâmple din nou cu cei care nu au respectat restricţiile de 1 Mai, mai atrage atenţia specialistul.

„Am sesizat la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, o creştere a numărului de internări şi a numărului de pacienţi pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat dintr-o dată. Mi-am dat seama că izolarea, distanţarea fizică şi aceste măsuri de carantinare nu s-au respectat, ca să evităm lanţuri epidemiologice familiale, nu s-a ţinut cont de ele.

Ne aşteptăm ca şi după zilele de 1 şi 2 mai să ne aducă aceste nedorite internări, pentru că nu s-au respectat recomandările”, a atras atenţia dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, într-o intervenţie la Antena 3.

 

Perioada de incubaţie a virusului este de circa 14 zile

 

Medicii spun că perioada de incubaţie a virusului este de circa 14 zile, astfel că numărul cazurilor de coronavirus de la Paşte se vede după aproximativ două săptămâni.

Iata evoluţia cazurilor din ultimele patru zile:

Luni - 349 cazuri noi

Marţi - 325 cazuri noi

Miercuri - 270 cazuri noi

Joi - 392 cazuri noi

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel