Un elev de 13 ani din Oradea a făcut infarct și a fost resuscitat în timpul orelor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un elev de 13 ani de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea a suferit un stop cardio-respirator, în timpul orei de Științe Sociale. Medicii chemați de cadrele didactice l-u resuscitat pe băiat la fața locului și l-au transportat la spital în stare gravă.

Un elev în vârstă de 13 ani de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea a suferit un stop cardio-respirator în timpul orei de Științe Sociale. Cadrele didactice au apelat imediat numărul de urgență 112, iar echipajul SMURD a intervenit în mai puțin de trei minute, acordând elevului o intervenție de urgență.

Elevului i s-a făcut rău în timpul cursului, la ora 10.00. Profesorii au sunat imediat la 112, iar echipajul SMURD a sosit în mai puțin de trei minute. Copilul a fost resuscitat și transportat la spital, unde se află în prezent internat în stare gravă, dar stabilă.

Conform informațiilor oficiale, elevul suferea de o afecțiune cardiacă congenitală, despre care părinții nu au informat școala. Acest lucru a întârziat intervenția personalului medical, care a fost nevoit să-l resusciteze pe copil timp de câteva minute.

Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, a informat că elevul, având probleme cardiace congenitale, a intrat în stop cardio-respirator și a fost rapid resuscitat de către echipajul SMURD. Incidentul a avut loc joi dimineață, la ora 10, într-o clasă de-a VII-a.

Băiatului de clasa a VII-a i s-a făcut rău în bancă

 

Copilului i s-a făcut rău la școală, în timpul orei. Nu a fost la ora de Educației Fizică, ci de Științe Sociale. Din câte am înțeles, elevul are probleme cardiace, congenital. Școala nu cred că știa despre afecțiunea copilului, întrucât părinții nu au anunțat școala. Din păcate, copilul era bolnav”, a declarat inspectorul șef Horea Abrudan. Elevul se află în prezent internat la Terapie Intensivă în unitatea medicală de pe Corneliu Coposu, starea sa fiind gravă, dar stabilă. „El a fost resuscitat, evolutia fiind bună după resuscitare. Băiatul este acum internat la secția de Terapie Intensivă de pe strada Coposu”, a subliniat dr. Hadrian Borcea citat de presa locală.

Directorul școlii, Călin Serac, a subliniat eficacitatea intervenției echipei SMURD și a menționat că medicul școlii, deși experimentat, nu a fost necesar în acest caz, datorită intervenției rapide a salvatorilor. Ulterior s-a aflat că elevul suferea de o afecțiune cardiacă, informație necunoscută în școală.

Părinții nu au notificat școala despre problema medicală a copilului, iar profesorii au aflat ulterior de la conducere. Inspectorul școlar general Horea Abrudan a confirmat că informațiile privind starea medicală a elevului nu erau cunoscute în școală și că familia nu a informat despre afecțiunea copilului.

Elevul se află în prezent internat la Terapie Intensivă în unitatea medicală de pe strada Corneliu Coposu, starea sa fiind gravă, dar stabilă. Dr. Hadrian Borcea a subliniat că evoluția băiatului este pozitivă după resuscitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel